ACP geeft de Metropool Regio Amsterdam plek in de zon als Europese cruise-topbestemming

Met de jaarlijkse Seatrade Cruise Global als zonnig decor heeft Amsterdam Cruise Port (ACP) de Amsterdamse regio vandaag gepresenteerd als de Europese topbestemming voor cruiseschepen. De organisatie opereert vanuit het Holland Paviljoen, waar ook de organisaties Rotterdam Cruise Port, Zeeland Cruise Port en NEC acte de présence geven. Seatrade Cruise Global (14 t/m 16 maart 2017) is sinds dertig jaar de toonaangevende, internationale vakbeurs voor de cruisesector, waar alle grote cruisehavens in de wereld zich presenteren.

De cruisevaart heeft met een omzet van 100 miljoen euro en 1.100 banen een grote economische bijdrage voor de Amsterdamse regio. In 2016 ontving de regio 500.000 riviercruisepassagiers en 334.500 zeecruisepassagiers. Directeur Havenbedrijf Amsterdam, Koen Overtoom onderstreept het belang voor Amsterdam: "De cruisemarkt is heel belangrijk voor de Amsterdamse regio. Amsterdam is vorig jaar door cruisepassagiers als beste bestemming van West-Europa uitgeroepen. Daar zijn we heel trots op. Met de uitbreiding van onze infrastructuur waaronder de bouw van de nieuwe zeesluis faciliteren we de groei van deze markt."

Het Amsterdamse ontbijt als startschot
Het startschot van de ambitie van ACP om Amsterdam en de omliggende regio groots op de wereldwijde cruisekaart te zetten, klonk aan het begin van het altijd goed bezochte Amsterdam Cruise Port-ontbijt. Deze netwerksessie, die haar elfde editie beleefde en een recordaantal van 85 belangstellenden trok, gaat traditioneel vooraf aan de expo en staat open voor vertegenwoordigers van de rederijen en pers. Het is het moment om elkaar bij te praten over de laatste cruiseactiviteiten en –ontwikkelingen, zoals de voortgang van de grootste zeesluis bij IJmuiden. Aanwezig bijvoorbeeld waren Holland America Group, Celebrity Cruises en Viking Cruises, maar ook representanten van riviercruise gerelateerde partijen als AMA Waterways (reder) en Tauck (reisorganisatie). Zij en andere genodigden werden allen van harte welkom geheten door de Consul-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Miami, Nathalie Olijslager-Jaarsma, en voorzitter ACP, Janine van Oosten.

Een ander hoogtepunt tijdens de rijkelijk aangeklede maaltijd was de uitreiking van de Cruise Special, een magazine gemaakt door Amports en ACP waarin de Amsterdamse cruiseregio en haar stakeholders gepresenteerd worden.

Amsterdamse delegatie
Op de Sea Trade Cruise Global voelt ACP zich in haar ambities geflankeerd door negen Amsterdamse partijen. Dat zijn: VCK Port Logistics, Port Towage Amsterdam, Passenger Terminal Amsterdam, Port of IJmuiden, Felison Cruise Terminal, M&M Maritime Security, Kuoni DMC Benelux, Zeehaven IJmuiden en Havenbedrijf Amsterdam. Ook deze organisaties zetten zich vol in om in gezamenlijkheid de Amsterdamse regio op de kaart te zetten, en rederijen en klanten te verleiden hiernaartoe te komen.

De belangrijkste cruise vakbeurs
De Seatrade Cruise Global vindt jaarlijks plaats in sushine state Florida. Dit jaar opent de beurs haar deuren in Fort Lauderdale, de stad die als het Venetië van Florida is gelegen aan de zuidoostkust van de Verenigde Staten op bijna veertig kilometer van Miami. De editie van 2017, van 14 tot en met 16 maart, brengt meer dan 700 exposanten (waarvan 58 cruiserederijen) en naar verwachting duizenden bezoekers bij elkaar. ACP en haar partners hebben hun intrek genomen on het Holland Paviljoen.

Docking Facilities

Information on sea cruise
and river cruise berths

Go to Docking Facilities

Destination

Destination information
Amsterdam region

Go to Destinations

Getting Here

Arrival and transfer
information

Go to How to get here

Sea cruiseRiver cruise

See complete calendar

Partners

Kröller-Müller Museum

See all our partners

Latest News

Victory Festival Alkmaar

2-10-2018 15:30:29

Let us take you back to 1573. The Netherlands wants to become independent from Spain, but the Spanish rulers do not agree with that. On August 21 they surround Alkmaar, with the plan to teach the rebellious city dwellers a lesson.

.... READ MORE

Lelystad on the rise

17-10-2018 15:05:50

"In Lelystad and the surrounding area we have much more touristy charm than the cruise world currently realizes. We are also becoming easier to reach and there are beautiful sights and nice hospitality establishments. But we have been too modest for too long, while recreation and tourism will become increasingly important for our economy. We now have a promising strategic plan in place to attract more visitors to our vibrant and exciting city. "

.... READ MORE
News archive

Twitter@AMS_Cruise_Port

Follow us!